Sparringspartner

“Weet je wat lekker zou zijn? Even spiegelen met iemand die hier niet werkt, maar het wel begrijpt.”

Als ondernemers herkennen we dit zelf ook.

Soms heb je behoefte aan een spiegel en sparring in de lastige rol die je hebt. Het kan eenzaam zijn als leider en dan is het fijn niet alleen te kunnen bouwen op de gesprekken met je peers in de organisatie. Maar om ook van een afstand en met een onafhankelijke partner te kijken naar jezelf en je vraagstukken. 

Waar wil je naartoe?

In onze individuele trajecten beginnen we met een intake, waarin we verkennen wat de vraag is en wat je wilt bereiken. Daarmee is de coaching in feite ook meteen al gestart en maak je kennis met onze manier van werken.

Je neemt actuele situaties en vragen mee, die we bespreken, analyseren, koppelen aan jouw gedrag en onderliggende opvattingen en emoties. Je gaat op zoek naar effectief gedrag en bespreekt diverse oplossingsgerichte scenario’s.

De praktijk als vertrek- en eindpunt

De werkwijze bevat methoden die gericht zijn op zowel denken, voelen als doen. We maken gebruik van gesprek, lichaamsoefeningen, visualisatie, ervaren in rollenspel, neerzetten in de ruimte (opstellen), stilte en meditatie.

Met andere woorden, allerlei manieren om tot inzichten te komen, steeds passend bij jou en je vraag. Je geeft jezelf tussendoor opdrachten mee om de voortgang te houden en het geleerde te borgen in jouw praktijk.